Der sker et stigende behov for opbevaring i Danmark

Alle kender vil til det; vi har sager, vi ikke vil være foruden, og som vi ofte bruger. Denne liste inkluderer ting som favorit-jeansene, gamle souvenirs fra for længst brugte ferier, forældede fødselsdagsgaver, farmors gamle garderobe, og så videre. Ud over disse sager har vi også en masse ting, vi ikke kan undvære, da vi hele tiden skal bruge dem. Disse er de praktiske genstande og goder, man simpelthen har brug for i sin husholdning. Køkkenrulle og elpærer og andre mindre interessante varer, der ikke behøver at optage plads her.

Vi har dog næsten alle én kategori mere af ting; dem vi ikke virkelig har behov for, som vi alligevel ikke rigtig vil sige farvel til. Denne tredje midt-i-mellem-og-hverken-enten-eller-kategori er den, som nødvendiggør vores stigende behov for opbevaring.

Et behov som er så gammelt, som det forbrugende og producerende menneske selv. Opbevaring har været nødvendigt, lige siden vi begyndte at lave ting og sager, der ikke var i brug hele tiden. Groft sagt har vi haft brug for opbevaring, så snart vi stoppede med at leve som jægere og samlere. Og selv disse samfund har også haft behov for en smule opbevaring i en eller anden udstrækning.

Opprioritering af opbevaring

Behovet for opbevaring er kun blevet større og mere udtalt, efterhånden som vi er begyndt at erhverve os flere og flere ting. Samlebåndet gjorde det langt billigere at producere og dermed købe varer for en normal familie, og det resulterede i en langt større mængde ting og sager i et almindeligt hjem. Dette behov ændrede imidlertid på, hvad vi anså for at være et normalt hjem. For efterhånden som vi fik flere ting, fik vi også brug for mere plads til at opbevare dem, og os selv, på. Vi tænker derfor opbevaring ind i beslutningen om, hvilket hus vi vil købe, eller hvilken bil.

Behovet for opbevaring vil højst sandsynligt kun blive større, selvom producenterne bliver ved at gøre tingene mindre!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>